Billing Boats, Fregatten Jylland, Limited Edition, træskrog, 1:100

på fjernlager online (2-3 dages leveringstid)
Ikke på lager i butik
MPN BB5003
Træmodel af fregatten, der i dag er museumsskib. Egnet til meget erfarne modelbyggere. 101 cm. Læs mere
DKK 2.299,00
Billigste fragtmulighed
beregner...
Produktinformation

Fregatten Jylland var det sidste krigsskib bygget af egetræ fra den danske marine og blev søsat d. 20. november 1860. Det var den første dampdrevne skruefregat, der under damp opnåede den for sin tid imponerende fart af 15 knob ved en ydelse på 400 hk. En bemærkelsesværdig ting, som bør nævnes, er, at man kunne hæve skruen op i en såkaldt skruebrønd, således at skruen ikke generede farten under sejlads med sejl.

Den 9. maj 1864 deltog Jylland i slaget ved Helgoland mod en flåde fra Østrig og Preussen. Den daværende kong Christian den IX benyttede skibet til forskellige rejser til Island og Rusland. Det 2450 ton svære skib har en skroglængde på 71 m (totallængde 96 m og en bredde på 13,5 m over beklædning. Besætningen bestod af mellem 405 og 437 mand alt efter anvendelse. Armeringen bestod af 44 svære forladekanoner.

I 1960 bugseredes ‘Jylland’ med slæbebåd fra flådens leje i København til Ebeltoft, og den 11. August 1984 foretog den sin sidste rejse på egen køl ind i sin nye udstillingsdok. Efter årelange restauringer er Fregatten Jylland åbnet for publikum, og det 130 år gamle skib er så absolut et besøg værd for alle.

Modellen her hører til blandt de absolut mest krævende og er bedst egnet til modelbyggere med stor erfaring indenfor skibsmodeller. Alle byggesæt fra Billing Boats leveres inkl. fittings, men uden lim og maling. Vi anbefaler Mr. John's hobbylim, som du finder et link til længere nede på siden, og Enamel maling fra Humbrol eller akrylmaling fra Tamiya. Til denne model anbefaler vi desuden, at du har en byggebedding – Den finder du også et link til længere nede. Nyttige tips til byggeprocessen kan du finde her.

Billing Boats er en dansk virksomhed, som siden 1985 har produceret førsteklasses modelbåde og -skibe. Faktisk var Billing Boats de første i verden til at sende bådbyggesæt på markedet, og brandet er stadig berømt verden over for den høje kvalitet og detaljerigdom. Virksomheden blev grundlagt i Esbjerg af Ejner Billing og drives nu videre af Ejners søn og svigerdatter. 

 

Egenskaber

Indeholder: Byggesæt med fittings og udstillingsstativ

Skala 1:100

Mål, færdig model (L x H x B): 101 x 63 x 13 cm 

Materialer: Træ, snor, plast, messing m.m.

Lim, maling og værktøj medfølger ikke

Nyttigt ekstraudstyr: Byggebedding

Anbefalet Billing Boats-maling: Se foto (Konverteringsskema til andre mærker finder du her)

Sværhedsgrad: 4 ud af 4

Egnet til meget erfarne modelbyggere

Andre kunder købte også disse varer

Alternativer