Billing Boats, Colin Archer, træskrog, 1:40

5708964006063
på fjernlager online (2-3 dages leveringstid)
Ikke på lager i butik
MPN BB606
Træmodel af norsk redningskutter fra 1893. Egnet til tålmodige begyndere indenfor modelbyggeri. 50 cm. Læs mere
DKK 799,00
Billigste fragtmulighed
beregner...
Produktinformation

Norsk redningskutter nr. 1 “Colin Archer”. RS1 blev bygget for “Norsk selskab til skibsbrudnes redning” i 1893 på Colin Archer værftet i Rekkevig ved Larvik, Norge. RS1 blev døbt ”Colin Archer” efter sin konstruktør og bygger, og skibet blev gennem sin spidsgatterkonstruktion senere verdensberømt. Der blev bygget ca. 30 fartøjer af denne type. De fleste på Colin Archers værft på Tollerodden i Larvik. RS1 Colin Archer har en fortid præget af mange skift: 40 år som sejlende redningskutter. I 1933 blev Colin Archer solgt til private, som lagde en lille hjælpemotor i, i 1938 sejlede skibet over Atlanten, og i oktober 1954 blev det svært beskadiget i en storm ved North Carolina, i december 1960 fundet som vrag ved Potomac River. Colin Archer kom tilbage til Norge i december 1961 som dækslast på fragtskibet ”M/S Tasco” efter 23 år i USA. Derefter forskellige ejere og gode og dårlige tider.

Endelig den 21. april 1972 blev den ældste norske redningskutter RS1 overgivet til det Norske søfartsmuseum i Oslo. I 1973 blev ansvaret for Colin Archer overladt til sejlkutterklubben Colin Archer, som har restaureret skibet totalt og sejler den som et flydende kulturminde efter aftale med Norsk Søfartsmuseum. Idag er RS1 Colin Archer en meget velkommen gæst på mange veteranskibstræf i hele Nordeuropa.

Modellen her er enkel og egnet til begyndere – men husk at alle modeller tager tid. Alle byggesæt fra Billing Boats leveres inkl. fittings, men uden lim og maling. Vi anbefaler Mr. John's hobbylim, som du finder et link til længere nede på siden, og Enamel maling fra Humbrol eller akrylmaling fra Tamiya. Du finder mange nyttige tips til byggeprocessen her.

Billing Boats er en dansk virksomhed, som siden 1985 har produceret førsteklasses modelbåde og -skibe. Faktisk var Billing Boats de første i verden til at sende bådbyggesæt på markedet, og brandet er stadig berømt verden over for den høje kvalitet og detaljerigdom. Virksomheden blev grundlagt i Esbjerg af Ejner Billing og drives nu videre af Ejners søn og svigerdatter. 

 

Egenskaber

Indeholder: Byggesæt med fittings og udstillingsstativ

Skala 1:40

Mål, færdig model (L x H x B): 48 x 50 x 13 cm 

Materialer: Træ, tekstil, snor, messing m.m.

Lim, maling og værktøj medfølger ikke

Sværhedsgrad: 1 ud af 4

Egnet til begyndere

Andre kunder købte også disse varer

Alternativer